PRIMERIT

Pohjuste on seos, joka levitetään alustalle sen valmistelemiseksi jatkotyötä varten. Tämä sisältää esimerkiksi lattiapäällysteen asettamisen.

Pohjusteella on useita tärkeitä tehtäviä lattiarakenteessa. Niiden ensisijaisena tehtävänä on varmistaa, että tasoitteet ja liimat takaavat parhaan mahdollisen tartunnan lattiaan. Sileällä, tiiviillä aluslattialla ne muodostavat tarttuvan ”sillan" ja parantavat siten kostutuskykyä. Hyvin imukykyisillä aluslattioilla ne tasaavat imukykyä. Molemmissa tapauksissa liiman tai tasoitusmassan käyttö vähenee. Tämä säästää aikaa ja rahaa.

LATTIOIDEN POISTAMINEN OIKEIN
Lisätehtävänä on aluslattian suojaaminen tasoitteessa olevalta vedeltä. Pohjustuksen ansiosta kosteus ei tunkeudu lattiatasoitukseen. Toisaalta pohjusteet tukkivat aluslattian, jossa jäännöskosteus mahdollisesti lisääntyy, ja näin estävät lattiapäällysteen vakavat kosteus vauriot. Pohjusteiden tehtävänä on myös sitoa jäljelle jäänyt pöly. Tällä tavoin ne parantavat aluslattian ja tasoitusmassan tai liiman välistä tarttumislujuutta ja varmistavat lattian asennuksen turvallisuuden, johon voit luottaa. STAUF-pohjusteita on saatavana dispersio tai hartsi pohjusteina.

PRIMER KOSTEUSSUOJAKSI
Vesi on aina ollut jatkuva vihollinen lattiarakentamisessa. Tarttumislujuutensa ansiosta vesi voi nousta kapilaarisesti jopa 10 metrin korkeuteen. Koska useimmissa rakennusmateriaaleissa on huokoset, mahdollinen vesi imeytyy syvälle rakenneosien sisään ja voi aiheuttaa suuria vahinkoja. Lyhyiden rakennusaikojen lisääntyvän paineen valossa hyvä kosteussuoja tulee vastaavasti tärkeämmäksi. Kosteuden haitallisen leviämisen vähentämiseksi alustasta käytetään pohjusteita suojana kosteutta vastaan.

Pohjuste muodostaa kerroksen, joka mahdollistaa suojaavan rakentamisen lattialle, huolimatta pohjalattian jäännöskosteudesta – ja ilman jälkivaurioita. Useat STAUF-pohjusteet jotka kulloinkin on sovitettu yhteen tasoitusaineiden ja liimatyyppien kanssa, mahdollistavat lattian rakentamisen myös aluslattioihin, joissa on jäännöskosteutta.

Meillä on oikea tuote jokaiseen ongelmalattiaan. STAUF VPU 155 S esim. lastalla tai telalla levitettynä optimoi pinnan ja toimii myös kosteussulkuna, joka suojaa jäännöskosteutta vastaan 3,5 CM-arvoon asti. 2-komponenttinen epoksipohjamaali

STAUF VEP 195 toimii sementtitasoitteessa 5,0 CM% asti ja betonissa 6,0 CM% asti ihanteellisena kosteussulkuna.

STAUF WEP 180 on monipuolinen pohjusteiden joukossa. Korkea läpäisykyky ja siitä johtuva erinomainen stabilointi yhdistettynä kosteussulkuvaikutukseen ja erittäin hyvään tarttumiseen moniin suoraan tarttuviin alustoihin tekevät pohjusteesta välttämättömän käytössä.

Monitoiminen, liuotinvapaa 2-komponenttinen dispersiopohjainen epoksihartsi pohjuste primer, joka täyttää vaativimmankin vaatimukset lähes kaikkien huokoisten, imukykyisten aluslattioiden stabiloimiseksi jäännöskosteuteen 4,0 CM% asti sisätilojen viimeistelytöissä. Ihanteellinen erittäin raskaalle kuormitukselle alttiille aluslattioille. Käytetään ennen liimaamista tai tasoittamista Stauf tuotteilla. Tämä tekee STAUF WEP 180 -pohjamaalista taloudellisen monikäyttöisen ja monipuolisen ongelmanratkaisun nykypäivän rakennustyömailla.

Yleiskäyttöinen kaksikomponenttinen epoksi primer, joka täyttää tiukimmatkin vaatimukset lähes kaikkien huokoisten, imukykyisten ja tiivistettyjen aluslattioiden stabiloinnissa 5,0 CM%:n jäännöskosteuteen asti sisätiloissa. Ihanteellinen erittäin raskaalle kuormitukselle altistuville aluslattioille.

Erittäin nopeasti kuivuva pohjustuste 3,5 CM% jäännös kosteuteen asti imukykyisille alus lattioille ja käytettäväksi ennen suoraa liimausta tai ennen tasoite työtä.  Voidaan käyttää myös erittäin imukykyisten ja epätasaisten aluslattioiden stabilointiin.