Perinteellä valettu

Dauby Retro -sarja on kokonaan käsintehty.

Ensinnäkin metalli kaadetaan hiekkamuotteihin, tekniikkaa, jota on käytetty vuodesta 3000 eKr. Tuotteet viimeistellään sitten käsin. Hiekkamuotin valuprosessi antaa tuotteelle lujan pinnan, joka tekee pinnasta elävän. 

Tämän seurauksena jokainen esine on ainutlaatuinen ja saa vanhan, käsityöläisen ilmeen.

Vuosisatoja  vanha perinne

Dauby työskentelee luonnonmateriaaleilla, kuten pronssi, valkoinen pronssi, Britannia-metalli ja takorauta. Käsityöläiset ovat käyttäneet näitä metalliseoksia vuosisatojen ajan, eivätkä ne ole vain kulutusta kestäviä, vaan myös kierrätettäviä. Ajan myötä metalli saa patinan. Kuten hieno viini, metalli paranee iän myötä!

Dauby on myös materiaalien suunnan näyttäjä.

Vaikka messinki ja kromi ovat yleisiä, Dauby on pitkään välttänyt näitä “kylmiä” materiaaleja ja innovoinut tuomalla ikivanhoja perinteisiä materiaaleja ovien sisustukseen.

INNOVATIIVISET MATERIAALIT

Lisäksi olemme luoneet useita uusia ja ainutlaatuisia malleja sisätiloihisi: raaka pronssi ja raaka metalli. Nämä raakamallit löytyvät yksinomaan ja vain Pure-mallistosta, mikä antaa varusteille puhtaan, raakan, tukevan ulkonäön teollisen suunnittelun mukaisesti. 

Dauby on erikoistunut sekä käsintehtyihin retro- että design vetimiin ja kahvoihin.

SUUNNITTELUN ALKU

Suunnitteluliike syntyi 1900-luvun alussa, Staatliches Bauhausin koulun johdolla, joka muutti maailmaa ja levitti modernistista ajatusta kaikkialle maailmaan. Tämän suunnitteluliikkeen pääpiirteet olivat muodon ja toiminnan yhtenäisyys ja yksinkertainen, selkeä tyyli teollisuustuotannolle. Koneet, teollisuus ja massatuotannon käsite ilmestyivät tuolloin, ja Bauhaus uskoi, että taiteilijoiden ja teollisuuden on tehtävä yhteistyötä.

DAUBY INNOVATIIVINEN TYYLI
Dauby keksii uudelleen tämän ajanjakson suunnittelumalleja tuottamalla ne kokonaan perinteisten menetelmien mukaisesti käyttäen tekniikoita, jotka ovat peräisin 3000 eKr.  Joten Dauby yhdistää kaksi täysin vastakkaista ajatusta: karun, puhtaan tyylin ja hiekkamuotin luoman valuprosessin tuoman aidon kontrastin.

Tämä antaa esineelle luonteen niin, että se erottuu massatuotetuista tavaroista, jotka ovat niin yleisiä nykyajan heittoyhteiskunnassa. Hyödynnämme parhaiten luomalla esineitä kohti aitojen vaalimista, jotka siirtyvät sukupolvelta toiselle ja joita arvostetaan yhä enemmän.

Design

Laajan retro-varusteiden lisäksi Daubyllä on myös laaja valikoima huippusuunnittelijoiden luomia malleja.

Suuria nimiä, kuten Philippe Starck, Dirk Ploos van Amstel, Hannes Wettstein, Enrico Baleri, Riccardo Dalisi, Marcello Cutino, Fabrizio Cester, Brian Sironi ja Luigi Baroli, kuuluvat suunnitteluvalikoimamme ovien ja ikkunoiden varusteiden luojiin. Karu tyyli ja materiaalit, kuten kromi, nikkeli ja ruostumaton teräs, luovat  tiukkaa sisustustasi.

Mutta Dauby etenee jatkuvasti myös suunnittelussa. Italialainen muotoilu innovoi jatkuvasti ja tuo markkinoille laajan valikoiman uusia malleja.

TOIMITILAT

Pälkäneentie 1
00510 Helsinki
olli@chipsandbricks.com
Puh. +358 50 4345 782