Life is art Paint your dreams

Little Greene Historia

Little Greene maali valmistajan Historia ulottuu aina 1770 luvulle jolloin ensimmäiset varhaiset maalin valmistukset alkoivat Manchesterin laitamilla.Irk- ja Irwell-jokien yhtymäkohdassa alueen suosio vuosisatojen ajan johtui Pennineiltä peräisin olevan nopeasti virtaavan puhtaan veden valmiista lähteestä. Tätä luonnonvaraa käytettiin sekä liikkeelle panevana voimana maalin hiomakivien saamiseksi että arvokkaana puhtaana ainesosana tuotteisiin sisällytettynä.

 Joshua Rowlands johti perinteisten kotimaiseen ja teolliseen käyttöön tarkoitettujen maalien kehittämistä hyödyntäen kokemustaan väriaineiden valmistamisesta puuvillakaupalle.

Varhaiset maalit perustuivat luonnollisiin hartseihin ja pigmentteihin, jotka olivat monin tavoin samanlaisia kuin vanhojen suurten taiteilijoiden käyttämät. Synteettisten yhdisteiden kehittäminen materiaalien värjäämistä varten 1800-luvulla tuotti nopeamman ja tehokkaamman tuotannon; kuitenkin monet niistä eivät osoittautuneet yhtä turvallisiksi tai yhtä hyviksi kuin ne, jotka ne korvasivat.

Little Greene tapetit ovat kaunis täydennys yrityksen maalipalettiin. Jokainen kokoelma herättää unohdetuista arkistoista löydetyt mallit uudestaan käyttämällä erikoislaatuisia painomenetelmiä hienoimmille papereille, jotta tapetit saisivat hienostuneen tekstuurin, tyylikkään ulkonäön, kestävyyden ja pitkäikäisyyden.

Vuodelta 1773 peräisin olevien tiedon mukaan Little Greene Dye Works of Collyhurst Wood, Manchesterin laitamilla, on yksi Englannin vanhimmista teollisuusalueista maalien ja väriliuosten valmistajana.

KORKEA LAATU

Edelleen Little Green maalit sisältävät monia aikaisemmin käytettyjä korkealaatuisia luonnon materiaaleja joista lähes kaikki muut maali valmistajat ovat luopuneet jo kauan sitten niiden saatavuuden ja kustannuksien takia, näin voimme edelleen valmistaa erittäin korkealaatuisten maalien kaikkien saataville.

SYVYYS

Olemme erityisen ylpeitä maaliemme värisyvyydestä. Vakuuttavan korkeat pigmenttitasot (yli 40% enemmän pigmenttiä kuin monet tavalliset maalit) antavat Little Greene -maaleille vertaansa vailla olevan väri syvyyden ja todellisen eron.

Olemme erityisen ylpeitä maaliemme värisyvyydestä. Korkeat pigmenttipitoisuudet antavat maaleille vertaansa vailla olevan värisyvyyden ja todellisen erokohdan.

Absolute Matt Emulsion on alkuperäinen klassinen seinä maalimme, ja se on kaikkein matta pintaisin, joka on saatavissa kaikkiin Little Greene -maaleihin

Intelligent matt emulsio on vastaava maali, sen kiilto aste on – 5% , ja se on kestävämpi ja täysin pestävä – täydellinen alueille missä seinä pinnat joutuvat kulutukselle.

Molemmat maalit soveltuvat sisäkäyttöön, erityisesti maalatessa puutöitä ja pohjustettuja metalleja.

Intelligent Eggshell on vesipohjainen maali, joka on suunniteltu vastustamaan kosteutta, tahroja ja yleistä kulumista. Sillä on kova mutta hienovarainen pinta ja se on erinomainen maali puutöihin sekä keittiö- ja kylpyhuoneen seiniin.

Flat Oil Eggshell on perinteisempi öljypohjainen maali, jonka kiiltoaste on 15-20%, ja se soveltuu useimmille pinnoille, mukaan lukien puutuotteet ja pohjustetut metallit. Anna maalin viimeistelyn kovettua täysin levityksen jälkeen, maalin tulee kovettua 4 viikkoa maalaamisesta.

Huomaa, että erityisesti maalattavan pinnan lopulliseen pintaan vaikutttaa aina alustan pohjatyöt  ja olemassa olevan viimeistely tai käsittelyn aikataulu. Ota yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme saadaksesi lisätietoja.

Little Greene -öljypohjaiset pintakäsittelyt on laskettu korkeimpaan mahdolliseen laatuun. EU: n nykyisen liuottimien lainsäädännön vuoksi UV-valolle altistuminen tai lämmölle altistuminen voi kuitenkin ajan myötä kellastua.

Vesipohjaiset maalit ovat ohuempia ja kuivuvat siten nopeammin kuin öljypohjaiset vaihtoehdot, niillä on myös alhaisempi haihtuvien orgaanisten yhdisteiden pitoisuus ja ne ovat siten ympäristöystävällisempiä.

Yhdeksänsadan vuoden ajan jaksolla öljypohjaiset maalit on jo pitkään tunnustettu klassiseksi puun viimeistelyksi. Muodostamalla syvempi sidos pintaan kuin nopeasti kuivuvalla maalilla on mahdollista, perinteiset öljypohjaiset reseptit tunnetaan lisääntyneestä pitkäikäisyydestään, erinomaisesta kulutus kestävyydestään ja sileästä viimeistelystään.

Satinwood-maalimme on täydellinen valinta keittiökaappien maalaamiseen, koska se on kestävä ja pestävä.

Vaihtoehtoisesti, jos haluat matalamman kiillon, valitse Flat Oil Eggshell tai Intelligent Eggshell.

Huomaa, että erityisesti maalattavan pinnan lopulliseen pintaan vaikutttaa aina alustan pohjatyöt  ja olemassa olevan viimeistely tai käsittelyn aikataulu. Ota yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme saadaksesi lisätietoja.

Little Greene -öljypohjaiset pintakäsittelyt on laskettu korkeimpaan mahdolliseen laatuun. EU: n nykyisen liuottimien lainsäädännön vuoksi UV-valolle altistuminen tai lämmölle altistuminen voi kuitenkin ajan myötä kellastua.

Puun, kuten jalkalistojen ja keittiön kaappien, maalaamiseen suosittelemme nopeasti kuivuvaa, kestävää Intelligent Satinwoodia. Alhaisemman kiillon saavuttamiseksi Intelligent eggshell on sopiva vaihtoehto.

Puulattiat 

Maalaa puulattiat valitsemalla vallankumouksellinen vesipohjainen Intelligent Floor Paint.
Vain kahden tunnin kuivumisajalla elämä voi jatkua käytännössä saumattomasti.

Melamiini voidaan maalata, jos se on hiottu perusteellisesti ja pohjustettu Intelligent All Surface Primer (ASP). Tämän jälkeen voit levittää kaksi kerrosta Intelligent Satinwood maalia.

Lämpöpatterien maalaamiseen suosittelemme käyttämään Little Greene Intelligent Satinwood- tai Intelligent Gloss . 

Toisin kuin kaikki nykyajan liuotinpohjaiset maalit, annamme takuun että ne eivät kellastu patterin lämmöstä.

Jos levität maalia suoraan paljaalle metallille tai maalaat radikaalisti eri väriä alapuolella, käytä Intelligent ASP: tä varmistaaksesi pohjan ja maksimoidaksesi tarttuvuuden. Tätä kestävää vesipohjaista pohjamaalia on saatavana monenlaisina väreinä kuivumisaikana vain kaksi tuntia.

Lue täysi neuvomme artikkeli Maalauspatterit.

https://www.littlegreene.com/data-sheets

Kaikki vesipohjaiset maalimme ovat hajuttomia. Ympäristöystävällisimmät maalimme, Intelligent maalimme, ovat kaikki sertifioitu lapsi turvallisiksi standardin BS EN 71-3: 2013 (tunnetaan myös nimellä lelu maalisäännöt) mukaisesti.

Tämä sertifikaatti sisältää: Intelligent Matt Emulsion, Intelligent Eggshell, Intelligent Gloss, Intelligent ASP (all surface primer), Intelligent Satinwood and Intelligent Floor Paint.

Suunniteltu estämään kosteutta, tahroja ja yleistä kulumista, Intelligent Eggshell on kestävä, mutta hienovarainen. Se on erinomainen maali kylpyhuoneen seiniin, erityisesti huoneisiin, joiden ilman vaihto voi olla vähäistä tai joissa on kondensaatiota.

Alkuperäisessä oil-based Floor Paint  on houkutteleva ja erittäin kova kestävyys. Lattiamaalissamme käytetään ekoöljyreseptimme, joka on muotoiltu käyttämällä luonnossa esiintyviä kasviöljyjä.

Intelligent Floor Paint on vallankumouksellinen vesipohjainen vaihtoehto, jonka kiilto on hieman matalampi. Tämä on kestävä, pestävä maali on vähähajuinen ja kuivuu vain kahden tunnin kuluessa.

Lattian maalaus on helppoa, mutta se muuttaa huoneen tunnelmaa todella paljon.

English Heritage

Englantilainen perintö on olemassa suojelemaan ja edistämään Englannin upeaa historiallista ympäristöä ja varmistamaan, että sen historiaa tutkitaan ja ymmärretään. Palkkaamalla maan parhaita arkkitehteja, arkeologeja ja historioitsijoita he pyrkivät auttamaan ihmisiä ymmärtämään, miksi ympäröivät historialliset rakennukset ja maisemat ovat tärkeitä.

Englantilaisen perinnön hoidossa on yli 400 yleisölle avointa kohdetta, mukaan lukien historialliset rakennukset, muistomerkit, taistelukentät, puistot ja puutarhat sekä arkeologiset jäänteet. Lisäksi English Heritageilla on neuvoa-antava rooli kulttuuri-, media- ja urheiluministerille rakennusten luetteloinnissa Englannissa.

Kumppanuuden kautta Little Greenellä on pääsy laajaan English Heritage -taustakuva-arkistoon, joka nyt sijaitsee Wrest Parkissa Bedfordshiressä. Tuloksena on useita upeita tapettikokoelmia, jotka perustuvat alkuperäisiin asiakirjoihin, jotka löytyvät Englannin hienoimpien historiallisten kohteiden suojaamisen ja restauroinnin aikana.

Upeat parvet, hienostuneet tulosteet sekä elävien värien ja metallipintojen käyttö herättävät arkiston elämään 2000-luvulla, jotka taas täydentävä Little Greene -palettia ja antaa sinulle mahdollisuuden luoda kauniin yhtenäisen sisutus kokonaisuuden.

Jokaisen taustakuvan myynti myötävaikuttaa englantilaisen kulttuuriperinnön työhön muinaisten rakennusten ja maisemien säilyttämiseksi tuleville sukupolville.

Vieraile English Heritage -sivustolla saadaksesi lisätietoja heidän työstään.

https://www.english-heritage.org.uk/

National Trust

Vuonna 1895 perustetun National Trustin tavoitteena on säilyttää Yhdistyneessä kuningaskunnassa erityisiä paikkoja, joista jokainen voi nauttia. Heidän suojelutyössään säilytetään kohteita rannikoista, metsistä ja saarista aina arkeologisiin löydöksiin, kyliin, historiallisiin taloihin, puutarhoihin ja yhdistäen ne yhdeksi maailman suurimmista taidekokoelmista.

Ylpeinä historiallisen sisustuksen säilyttäjinä Little Greene toteuttaa jatkuvan tutkimusohjelman, jossa löydämme, muotoilemme uudelleen ja julkaisemme alkuperäisiä maalivärejä ja vanhentuneita reseptejä. Olemme sitoutuneet myös näiden kohteiden hoitoon  ja säilyttämiseen joissa niitä alun perin käytettiin.

National Trustin on hoidossa yli 500 paikkaa mukaan lukien jotkut Englannin, Walesin ja Pohjois-Irlannin merkittävimmistä historiallisista sisätiloista, yhdistys tarjoaa Little Greenelle ainutlaatuisen mahdollisuuden etsiä arvostettuun ja eklektiseen yhdistelmään koristetyylejä. Jokaisen Little Greene -maalien ostaminen myötävaikuttaa tämän tärkeän työn tukemista.

Vuoden 2018 alusta lähtien National Trust -taloissa ja puutarhoissa on toteutettu laaja maalitutkimushanke alkuperäisten värien löytämiseksi ja niiden ihmisten kertomusten nauttimiseksi, jotka nauttivat niistä ensin. Olemme löytäneet vertaansa vailla olevan valikoiman 31 kaunista vihreää, joista jokaisella on huomionarvoista alkuperä ja jokaisella on tärkeä paikka nykyaikaisessa sisustuksessa. 

National Trust -tuotteita on saatavilla 20 kpl, lisäksi useita tärkeitä vihreitä Little Greene -arkistoista ja uudistettu Colours of England -värikortti.

Toimitusjohtaja David Mottershead on innoissaan uudesta suhteesta: Little Greenellä ja National Trustilla on todellinen synergia: säilyttäminen, palauttaminen ja uudelleen keksiminen ovat molempien organisaatioiden ydin. National Trust säilyttää vuosisatojen perinnön tulevien sukupolvien hyödyksi, mikä näkyy Little Greenen lähestymistavasta historiallisten värien ja kuvioiden uudelleen löytämiseen ja käyttöön 2000-luvulla. “

National Trust -sivusto sisältää lisätietoja heidän suojelutyöstään.

https://www.nationaltrust.org.uk/our-cause

TAPETIT

Taustakuvissamme käytetty paperi tulee FSC- tai PEFC-sertifioiduista kestävistä metsistä; joten jokaiselle käytetylle puulle istutetaan vielä neljä. Niiden painamiseen käytetyt pigmentit ovat täysin myrkyttömiä, ja erinomainen tapettipasta ei sisällä liuotinta.

KIERRÄTYS

Maalipurkimme on valmistettu yli 50% kierrätetystä teräksestä ja ne voidaan kierrättää uudelleen, ja kaikki paperityöt painetaan kierrätetylle tai kestävästi hankitulle paperille. Kehitämme jatkuvasti pakkaus- ja varastointimenettelyjämme kierrätettyjen ja kierrätettävien materiaalien määrän lisäämiseksi ja olemme saavuttaneet 57 prosentin vähennyksen viimeisten kolmen vuoden aikana.

TURVALLINEN LAPSILLE

Tarjoamme turvallisimmat vaihtoehdot lastenhuoneiden ja huonekalujen sisustamiseen. Absolute Mat Emulsion-, Intelligent Matt Emulsion- ja Intelligent Eggshell -maalimme on testattu eurooppalaisen standardin BS EN 71-3: 1995, joka tunnetaan myös nimellä ” Toy Paint Regulations ” – nämä on osoittautunut turvallisiksi myrkyllisiltä metalleilta.

PAIKALLINEN VALMISTUS

Kaikki maalauksemme ja tapettimme valmistetaan Isossa-Britanniassa, ja me hankimme niitä aktiivisesti toimittajilta, jotka vastaavat sitoutumistamme paikalliseen teollisuuteen. Olemme sitoutuneet minimoimaan saastumisen, energiankulutuksen ja jakelukustannukset samalla tukemalla paikallista liike-elämää.

 

VALINTA

YMPÄRISTÖ

Little Green:issä olemme aina olleet täysin sitoutuneita jatkuvaan hyvinvointiin ja maailman ympäristön suojeluun, ja vuonna 2004 olimme yksi ensimmäisistä Ison-Britannian maali valmistajista, joka saavutti eurooppalaisen ympäristöstandardin BS EN ISO 14001. Suuryritysten päätöksistä aina Pienimmissä jokapäiväisissä tehtävissä toimimme edelleen positiivisesti ja vastuullisesti minimoidaksemme ekologiset vaikutuksemme vaarantamatta korkeita laatustandardiamme.

VESIPOHJAISET MAALIT

Kaikilla vesipohjaisilla maaleillamme on alan alhaisin ekologinen luokitus, ja VOC-pitoisuus on nyt käytännössä nolla. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia liuottimien vaikutuksesta ilmakehään, hengityselinten ongelmista tai hajusta. ne ovat käytännössä hajuttomia.

ÖLJYLLISET MAALIT

Öljypohjaisia maaleja suositaan perinteisesti niiden tunnetun pitkäikäisyyden ja erinomaisen viimeistelyn takia. Little Greene -öljypohjaiset maalit on muotoiltu uudelleen kestävillä kasviöljyillä tinkimättä niiden vertaansa vailla olevasta laadusta.

TOIMITILAT

Pälkäneentie 1
00510 Helsinki
olli@chipsandbricks.com
Puh. +358 50 4345 782