BlueStone Kalkkikivi

BlueStone Kalkkikivi

BlueStone kalkkikivi on erittäin kestävä luonnollinen kalkkikivi, jonka väri on luonnollisesta harmaansinisestä mustaan, ja joka sisältää kauniin värin lisäksi  lukuisia erinlaisia fossiilisia merijäännöksiä

Halkaistu kivipinta loistaa kuin graniitti, josta se on saanut lempinimensä ”pieni graniitti”.

Alkuperä

Hainautin Bluestone kalkkikivi on jalo ja luonnollinen materiaali, jonka alkuperä on peräisin 345 miljoonan vuoden taka. jolloin alueemme oli trooppisten merien peittämä. Fossiilisista vesieläimistä ja kasvistoista – krinoideista, juurtuneena syvälle mikrokiteisen kalsiitin massaan – on tullut sedimentoitumisen vuoksi erittäin homogeeninen ja tiheä kalkkikivi.

130 VUOTTA HISTORIAA

Carrières du Hainaut® on louhinnut ja valmistanut jo tätä ikonista, ainutlaatuista ja aitoja kiviä jo yli 130 vuoden ajan. Kehittämällä jatkuvasti asiantuntemusta ja tietotaitoa sekä jatkuvasti parantamalla laitteitaan, yrityksestä on tullut suurin koristekalkkikivilouhos Euroopassa.

Carrières du Hainaut®: n Bluestone kalkkikivi louhitaan ja jalostetaan yhdellä ainoalla tehtaalla Belgiassa, Soigniesissa. Carrirèes du Hainaut®: n täydellinen hyödyntämisprosessi homologisoidaan Belgian rakennusalan teknisen hyväksynnän liiton (ATG) antamalla teknisellä todistuksella.

AITOUS

Jokainen kivipala on lahja luonnolta ja se on hyvin ainutlaatuinen.
Kivettyneiden krinoidien näkyvä läsnäolo antaa Hainaut®: n Bluestone kalkkikivelle sen vertaansa vailla olevan luonteen ja viehätysvoiman, ja se on myös todiste kiven aitoudesta, joka on kestävämpi kuin muut samankaltaisen ulko kivet. Tarkkaile kiveä läheltä, kosketa ja vertaa sitä. Elävän aineen aitous, joka voidaan tuntea kiven kautta, tekee eron muihin samankaltaisiin kiviin.

ALKUPERÄTODISTUS

Carrières du Hainaut®: n Bluestone kalkkikivi louhitaan ja jalostetaan yhdellä ainoalla tehtaalla Belgiassa, Soigniesissa. Carrirèes du Hainaut®: n täydellinen hyödyntämisprosessi homologisoidaan Belgian rakennusalan teknisen hyväksynnän liiton (ATG) antamalla teknisellä todistuksella.

CE - LAATUNORMIT

Carrières du Hainaut®: n asettamat tiukat laatustandardit ylittävät jopa tiukemmat eurooppalaiset standardit. Kaikki valmiiden tuotteidemme suorituskykyilmoitukset (CE) voidaan toimittaa helposti yksinkertaisesta pyynnöstä.

TALTEENOTTO

Bluestone kivi on leikataan syvyyksistä, missä se on  ollut suojattuna tuhansia vuosia useiden geologisten kerrosten alla. Nykyään se löytyy 75 metrin syvyydestä.

Jotta pääsemme siihen käsiksi, meidän on ensin poistettava 25 metriä liete- ja savikerroksia, jota paikalliset yritykset arvostavat ja jalostavat eteenpäin. Toinen suojakerros koostuu 50 metristä harmahtavaa kalkkikiveä, nimeltään ‘râches’, ja se on myös tärkeä sivutuote, sora ja kivi yrityksille jota he jalostavat eri käyttökohteisiin. Lopuksi kohtaamme 75 metrin syvyydessä arvokkaimman kiven. Hainaut®: n Bluestone kalkkikiven.

OMINAISUUDET

Hainaut®: n Bluestone kalkkikivi on poikkeuksellinen materiaali, joka parantaa sisä- ja ulkotilojen tyyliä ja luonnetta:
Elävä ja luonnollinen materiaali, jokainen eri muotoinen kivi on ainutlaatuinen.kompakti ja kiinteä. Kivi on erittäin kulutusta ja puristusta kestävä.
Ei huokoinen, joten vesi, lämpötilaerot tai huono sää eivät pääse vaikuttamaan siihen.
Kivi ei kärsi ajan vaikutuksista. Päinvastoin, sen pinta muodostuu vuosien varrella patina, joka kertoo tarinan menneille sukupolville ja lisää viehätysvoimaa ja luonnetta ajan myötä. Ajatonta, ”sininen” kivi elää aikakausien ja tyylien läpi.
Sen suuri sävy- ja tekstuurivalikoima antaa sinulle laajan valinnan , sopii täydellisesti tyyliisi ja makuusi, olivatpa ne sitten nykyaikaisia, muotoilu-, klassisia tai ”mökki” -tyyliä.

Se on koristeellinen ja erittäin miellyttävä koskettaa, sitä voidaan käyttää lattialla, seinällä tai huonekaluissa, sekä sisä- että ulkopuolella, ympäristön parantamiseksi. Sen tyyli ja luonne varmistavat myös, että se sopii helposti muihin materiaaleihin, kuten puu, lasi, teräs, tiili, luonnonkivi jne .Laadun merkki ‘Carrières du Hainaut®’ on paras tae pitkäikäisestä materiaalista.  Pidämme kiinni korkeasta laatu valikoimastamme ja jokainen Bluestone kivi valmistetaan ilman kompromisseja.

VASTUULLINEN JA KESTÄVÄ VALINTA

Hainautin Blue Stone kalkkikivi on monessa suhteessa ekologisesti vastuullinen valinta. Kivi on valintana poikkeuksellinen materiaali, joka louhitaan paikallisesti, jolloin vältetään pitkät kuljetusmatkat jotka maksavat energiaa ja rahaa. Se kannustaa myös perinteistä osaamista ja varmistaa paikallisen työllisyyden. Viimeinkin se tarkoittaa myös ympäristön kunnioittamista. BlueStone lopullinen kivi tuote on kestävä : kiinteä, huokoinen ja siksi erittäin pitkä käyttöiältään. Useat ikoniset arkkitehtoniset viitteet todistavat sen kestävyydestä. Lisäksi kivi voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen.

CLASSICS COLLECTION

100% PAIKALLINEN TUOTE
Carrières du Hainaut®: n louhinta (200 000 m³ / vuosi) ja muutosprosessit suoritetaan kokonaan yhdessä paikassa Belgiassa, Soigniesissa. Tällainen keskitetty lähestymistapa takaa tuotannon ekologisen jalanjäljen maksimaalisen vähentämisen.