Tarinamme alkaa savesta

pexels-santiago-manuel-de-la-colina-3631542

Savi on vanhin tunnettu keraaminen materiaali.

Rakennamme yhdessä kestävää tulevaisuutta

Clay Baker:in yksi yrityksen ydinarvoista on ympäristön kunnioittaminen. Olemme sitoutuneet jättämään tuleville sukupolville maailman, joka on täynnä erilaisia resursseja sellaisena kuin olemme ne itse perineet, ja tarjoamaan asiakkaillemme kestävämmän ja ympäristöystävällisen keraamisen tuotteen.

Savi määräävänä ainesosana on yksi vanhimmista rakennusmateriaaleista maan päällä, muiden ikivanhojen, luonnossa esiintyvien geologisten materiaalien, kuten kiven, ja orgaanisten materiaalien, kuten puun, joukossa.

7500 ekr. - Tiilen historia

pexels-pixabay-60573
bruno-pereira-pj7NdlymKq8-unsplash-scaled

Vanhimmat löydetyt tiilet, jotka alun perin tehtiin muotoillusta mudasta ja jotka ovat peräisin vuodelta 7500 eKr., löydettiin Tell Aswadista, Tigriksen yläosasta.

Varhaiset Välimeren sivilisaatiot, mukaan lukien muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset, omaksuivat poltettujen tiilien käytön. Roomalaiset legioonat käyttivät siirrettäviä uuneja a rakensivat suuria tiilirakenteita kaikkialla Rooman valtakunnassa leimaten tiilet legioonan sinetillä.

k4

Tiilien tuotanto lisääntyi valtavasti teollisen vallankumouksen alkaessa ja tehdasrakentamisen lisääntyessä Englannissa.

Nopeuden ja taloudellisuuden vuoksi tiiliä suosittiin yhä enemmän rakennusmateriaalina kiven sijaan jopa alueilla, joilla kiveä oli helposti saatavilla. 

lin
8825f91833a2853b95ed6e84a77e41086ce763a5-scaled

NYKYAIKANA

Tiili teollisuus on ottanut valtavia harppauksia viimeisten satojen vuosien aikana ja tultaessa 2000 luvulle tiilen käyttö lisääntyy entisestään.

Monissa nykyaikaisissa tiilitehtaissa tiilet poltetaan yleensä jatkuvasti palavassa tunneliuunissa, jossa tiilet poltetaan niiden liikkuessa hitaasti uunin läpi kuljettimilla, kiskoilla tai uunivaunuilla, jolloin saadaan yhtenäisempi tiilituote. 

Yleiset tiilen yleiset valmistus menetelmät

Extruded /
Suulakepuristettu – valmistettu pakottamalla savimassa terässuulakkeen aukon läpi. Koko ja muoto on erittäin tasainen.

Wire-cut /
leikataan mittoihin puristamisen jälkeen metalli langalla, Koko ja muoto on erittäin tasainen.

Moulded /
savi massa muotoillaan muotteihin suulake puristuksen sijaan, Koko ja muoto vaihteleva.

Handmade /
Savi muotoillaan ja painetaan muottiin käsin. 100% käsin tehty tiili.

Waterstruck  /
Savi lyödään käsi muottia muistuttavalla muotilla koneellisesti  vettä käyttäen, tällä matkitaan käsintehtyä tiiltä.

Arkkitehdit ja Rakentajat

Herttuan MG_1209-Edit_timopyykonen_low

Vuodesta toiseen

Ihailemme rakennuksia jotka ovat kestäneet aikaa yli satoja vuosia mitkä pysäyttävät meidät vuodesta toiseen ja saavat meidät miettimään miten voisimme edelleen rakentaa rakennuksia samalla intohimolla ja Arkkitehti suunnittelulla. Samalla kuitenkin rakennamme hyvin lyhyen elinkaaren kestäviä rakennuksia. Yleisesti näitä perustellaan kustannus paineella, koska rakentaminen nähdään investointeina ei pitkäaikaisina rakennuksina.

Kampus MG_1318_timopyykonen_low

Yhteistyössä

Meillä on luonnossa Savi materiaali joka mahdollistaa ekologisen rakentamisen ilman kemikaaleja, jonka hiili jalanjälki on hyvin pieni. Lisäksi tiili materiaali voidaan kierrättää 100% ja myös palauttaa luontoon sitä vahingoittamatta. Materiaalina se tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet kestävään rakentamiseen joten miksi emme käyttäisi sitä.

TOIMITILAT

Pälkäneentie 1
00510 Helsinki
olli@chipsandbricks.com
Puh. +358 50 4345 782